În vederea reușitei apropiatei vizite a Papei Francisc în România, săptămâna trecută s-a desfășurat la București o întâlnire de lucru a ceremonierilor Sfintelor Liturghii și momentelor de rugăciune pe care această vizită apostolică, cu valențe pastorale, le cuprinde. La întâlnire au participat mons. Guido Marini – maestrul Celebrărilor Liturgice Pontificale, mons. Vincenzo Peroni – ceremonier pontifical, în prezența PS Mihai Frățilă – Episcop greco-catolic de București, PS Cornel Damian – Episcop romano-catolic de București. Din partea Eparhiei de Oradea a participat pr. Eduard Fisher, ceremonier principal al Sfintei Liturghii solemne, care va avea loc pe pe 2 iunie a.c., la Blaj, în cadrul căreia Papa Francisc îi va beatifica pe cei șapte episcopi greco-catolici morți pentru credință în timpul sistemului comunist.

Potrivit Angelus Communicationis, „monseniorii Marini și Peroni s-au aflat la Bucureşti în perioada 14-16 mai 2019, pentru o pregătire generală, din punct de vedere liturgic, a vizitei Sfântului Părinte în ţara noastră. Cu această ocazie, au avut loc întâlniri de lucru cu delegațiile liturgice din locurile pe care la va vizita Sfântul Părinte la sediul Nunțiaturii Apostolice, la Sediul Palatului Patriarhal, la noua Catedrala Ortodoxă, la Palatul Arhiepiscopal Romano-Catolic, la Catedrala „Sf. Iosif” și la Palatul Cotroceni.

Cu acest prilej, miercuri, 15 mai 2019, ora 18.30, în Catedrala „Sf. Iosif din București”, Nunțiul apostolic în România a prezidat o Sfântă Liturghie solemnă după intențiile Sfântului Părinte Papa Francisc și pentru reușita vizitei Sale Apostolice în România”, la care au concelebrat toți participanții acestei întâlniri.

Printre responabilii liturgici ai vizitei Sfântului Părinte în România, din partea EGCO se află pr. Mirel Damian și ipod. Bogdănel Timoș.