Asociația Caritas Eparhial Oradea, a avut plăcerea de a fi, pentru câteva ore, gazdele pelerinajului Renovabis în Oradea, având ca temă „Noi suntem o mare familie de credință”. Miercuri, 1 mai 2019 oaspeții, donatori consecvenți ai Renovabis, au vizitat Casa Frențiu, fiind impresionați de condițiile pe care aceasta le oferă, de camerele mari și spațiile prevăzute pentru diverse activități. Astfel, ei au avut ocazia să se întâlnească și să interacționeze cu o parte dintre locatarii casei și au servit masa de prânz împreună.

Directorul Renovabis, Pr. Dr. Christian Hartl, a prezentat scopul pelerinajului organizat în Ungaria și România: aprofundarea legăturilor dintre oamenii din estul și vestul continentului prin dialog, rugăciune și întâlnire personală.

Renovabis, ca instituție caritativă, susține financiar numeroase proiecte în țările Europei de Est, angajații cunosc realitățile și proiectele locale, însă donatorii lor, beneficiarii acestui pelerinaj, le-au cunoscut, până acum, doar din descrieri.

Pr. Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea, a mulțumit pentru sprijinul primit de-a lungul anilor de la donatori și Renovabis, sprijin esențial pentru construirea Casei Frențiu, a prezentat celelalte proiecte sociale ale asociației precum și planurile de viitor.

Caritas