„Vineri, 16 februarie, a avut loc „Carnavalul Primaverii” (Tema: „Bucurati-va mereu în Domnul” – Fp 4,4) prin organizarea de catre Asociatia „Ave Miriam” si Protopopiatul de Beius cu sprijin din partea Parohiei Beius.
Oratoriul „Colt de Rai” a avut bucuria de a fi gazda acestui eveniment care este asteptat an de an cu multa bucurie. Copiii din protopopiat si-au luat ramas-bun de la iarna care în acest an nu s-a aratat prea friguroasa. Mastile, fetele lor au transmis starea lor de spirit, o stare plina de bucurie autentica izvorâta din sufletul pur de copil.
Evenimentul a debutat cu prezentarea mastilor si motivatia prezentei fiecaruia în parte. Nu au lipsit, ca de obicei, florile, zânele, animalutele si personajele îndragite. Aplaudele, râsetele si veselia vociferata au reusit sa-l trezeasca si pe Somnorila din hibernarea sa. Veselia s-a îmbinat, apoi, cu „tensiunea” probelor hazlii, de la confectionarea colierelor din paste pentru mamici, constructie din cuburi ,umflarea-n graba a baloanelor pâna la miscari în ritm de dans .
Dupa un scurt cuvânt catehetic despre însemnatatea Postului Mare, copiii s-au recules împreuna cu organizatorii si parintii prezenti în rugaciune catre „Tatal nostru”. Apoi comuniunea fraterna a continuat cu veselie si dans.