„Dragi prieteni,
În urma atacurilor tragice care au lovit Parisul si Saint Denis din ziua de vineri, 13.11. 2015, mesajele de prietenie , compasiune si rugaciuni mi-au fost adresate de peste tot din lume .

Ele sunt atât de multe încât nu am putut raspunde fiecaruia într-un mod personalizat, dar am vrut sa va multumesc .

Aceste marturii reflecta rezonanta care a avut-o în lume aceasta drama, si ele arata faptul ca întreaga noastra umanitate a fost ranita si se simte preocupata.
Asa cum am avut ocazia sa spun catolicilor din Paris, care se confrunta cu violente, poate primim harul unei inimi tari si fara de ura. Fie ca moderatia, temperanta si stapânirea de care am dat dovada pâna acum sa se confirme în saptamânile si lunile urmatoare; fie ca nimeni sa nu se lase coplesit de nebunie si ura.
Cu câteva zile înainte de intrarea noastra în Advent, în care ne vom pregati pentru a-L primi pe Printul Pacii si a deschide Anul Sfânt al Milostivirii, Îi încredintam Domnului toate victimele, ranitii si pe cei dragi, cerându-I sa faca din noi artizani ai pacii si semne ale milostivirii divine. Nu trebuie sa renuntam la pace daca vrem sa construim dreptatea.

Arhiepiscop de Paris