„Luni, 28 Septembrie 2009, Prea Sfintia Sa Virgil Bercea a participat la deschiderea anului universitar 2009-2010 la Facultatea de Teologie Greco-Catolica, Departamentul Oradea.
Evenimentul a început la orele 10:00 cu Sfânta Liturghie, fiind celebrata de PS Virgil împreuna cu un sobor de preoti, si la care au participat profesori, studenti si seminaristi ai Departamentului. Dupa Sfânta Liturghie participantii s-au îndreptat în procesiune spre Aula Magna a Seminarului, unde a fost tinuta o slujba de "Te Deum". La încheierea celebrarii, Dl. Ionut Popescu a tinut un cuvânt de deschidere al noului an universitar, urând în acelasi timp studentilor mult succes.
Anul acesta, pe lânga preotii mai vechi, studentii seminaristi se bucura de prezenta a doi preoti noi: Pr. Anton Rus, noul spiritual, si Pr. Anton Chifor, noul formator al studentilor din anii III-IV.
Cu ocazia începerii noului an universitar, uram studentilor Facultatii de Teologie Greco-Catolica Oradea un an plin de har si reusite în activitatile stiintifice si pastorale.