Ieri 09 noiembrie 2022, la știrile postului de televiziune AgroTv a fost prezentată o parte din activitatea parohiei Vintere și a preotului paroh dr. Florin Jula. Știrea a făcut referire la apariția unui film sub egida Grupului de Acțiune Locală Crișul Negru, care prezintă meleagurile situate în partea centrală a județului Bihor, precum și oamenii care și-au pus amprenta într-un mod inedit și deosebit asupra comunităților locale tradiționale din zonă.

Filmul prezintă între altele activitatea sculptorului în lemn Radu Lazăr, conacul Iancu din Ginta, azilul de bătrâni din Dumbrava al domnului Pașca, o livadă smart de afini, precum și o serie de producători locali tradiționali.

 Activitatea preotului doctor Florin Jula și edificiile realizate de acesta sunt prezentate pe parcursul filmului. Calea Crucii, memorialul Episcopului Iuliu Hirțea și Muzeul din incinta Bisericii cu soare din Vintere ca făcând parte dintre cele mai reprezentative locații din această zonă a județului nostru.

Grupul de Acțiune Locală Crișul Negru a mai publicat un album și o broșură în care apar Biserica cu soare, Calea Crucii, Monumentul Centenarului de la 1 Decembrie 1918, precum și memorialul dedicat Episcopului Iuliu Hirțea și muzeul bisericesc.

Pentru cei care doresc să vizioneze filmul cu o durată de 7 minute, activitatea parohiei este prezentată între minutele 2,07- 2,47.

                                                                        Consiliul Parohial