Copiii Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniș au fost în săptămâna premergătoare Crăciunului beneneficiarii unui dublu și sincronizat act caritabil din partea Bisericii: aceasta, prin intermediul domnișoarei Sarca Mădălina din Oradea, care a oferit fiecărui copil în parte cadouri, respectiv prin Asociația Ave Miriam, coordonată de doamna profesoară Zima Carmen, care a dăruit copiilor cadouri constând în haine și jucării.

Alte surprize, care le-au făcut copiilor din Ioaniș și mai frumos Crăciunul din acest an, au fost pregătite tocmai de alți copii, elevi ai claselor primare ale Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcașˮ din Beiuș, prin dăruirea doamnelor învățătoare Istoc Silvia și Hadareanu Diana. Totodată au ajuns la beneficiarii Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniș cadourile pregătite de enoriașii parohiei greco-catolice „Sfinții Trei Ierarhiˮ din Beiuș.

„Să fiți tot mai buni și să împărtășiți cu ceilalți binele pe care l-ați experimentatˮ, i-a îndemnat pe copiii din Ioaniș preotul Zorel Zima, protopop greco-catolic de Beiuș, într-un cuvânt de învățătură adresat cu acest prilej.

La rândul lor, donatorii au fost colindați de cei 50 de copii ai Centrului, în semn de mulțumire și bucurie pentru tot ceea ce au reușit să facă pentru ei în pragul sărbătorii Nașterii Domnului. Un astfel de gest, arătă încă o dată că această sărbătoare este ocazia de fi mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru.

Centrul de zi din Ioaniș este „Școala după școalăˮ, unde în fiecare zi elevii claselor I-IV și clasa 0 din Ioaniș vin pentru a servi o masă caldă și a-și face împreună cu personalul Centrului temele de casă, reușindu-se în acest mod ca fiecare copil să nu aibă niciun motiv care să îl determine să renunțe la școală.

Pentru Biroul de Presă EGCO,

p. Zima Zorel