Opt corale, zeci de colinde, sute de persoane trăind împreună un moment înălțător, căci Vestea Nașterii Domnului a coborât din nou, prin cântec, pe Pământ: astfel se poate descrie Concertul Extraordinar de Colinde organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea în prag de Crăciun. Evenimentul, aflat în acest an la a XIV-a ediție, găzduit potrivit tradiției de Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolaeˮ din Oradea, a avut loc pe 21 decembrie a.c. și s-a bucurat de prezența numeroasă a credincioșilor din întreaga Eparhie.

Programul concertului, moderat de prezentatorul Bogdan Băcilă, a cuprins Corul Liceului greco-catolic „Iuliu Maniu”, Corul Catedralei „Sfântul Nicolaeˮ din Oradea – dirijate de prof. Nicoleta Țâmpu, Corul de cameră Voces – dirijat de lectorul univ. Carmen Rus, Corul „Schola Cantorum” al Seminarului greco-catolic „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea – dirijat de prof. Dr. Radu Mureșan, Corul „Szent László” al Catedralei romano-catolice din Oradea – dirijat de prof. Kristófi János, Corul Facultății de Arte, departamentul Muzică al Universității Oradea – dirijat de lectorul univ. Carmen Rus, Corul „Sfântul Ioan Iacob Românul” al parohiei ortodoxe din cartierul Nufărul – dirijat de prof. Pantea Loredana, Corul „Buna Vestire”, dirijat de același prof. dr. Radu Mureșan.

„«Fii bun!» ascultam în ultimul colind din această seară (…)este mesajul central al Crăciunului: Domnul e bun! Acest lucru să îl vestim și noi tuturor celor pe care îi întâlnim pe cale. Prin cuvintele noastre, dar mai ales prin viața noastră. Să spunem tuturor că «Domnul e bun»”, a spus pr. Mihai Vătămănelu, vicar al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, în cuvântul de încheiere al Concertului, mulțumind persoanelor care au luat parte la această sărbătoare, coriștilor, oamenilor de bună-cuviință și tuturor orădenilor. Totodată, pr. Vicar a transmis credincioșilor gândul PSS Virgil Bercea de «Sărbători fericite!», îndemnându-i să se roage în continuare pentru Preasfinția Sa.

La final, pr. Ovidiu Duma, organizatorul evenimentului, i-a invitat pe toți cei prezenți să cânte împreună cunoscutul colind românesc „O, ce veste minunată!”, adunați în jurul bradului și a ieslei Nașterii Domnului, cu bucuria de fi fost părtași încă o dată acestui Extraordinar Concert de Crăciun.