Să aducem bucuria Nașterii Domnului la fiecare pas, trăind în fiecare moment clipa Crăciunului: aceasta au dorit cei 357 de copii Liceului „Iuliu Maniuˮ care, împreună cu doamnele învățătoare ale claselor I-IV, Step by step, i-au colindat joi, 20 decembrie a.c., pe toți orădenii aflați pe străzile centrale ale orașului. Potrivit tradiției, primul popas al moșilor a fost la Palatul Episcopal greco-catolic din Oradea.

Colindul Moșilor este pentru al XX-lea an consecutiv un moment mult așteptat de localnici, presa locală, copii, tineri și turiști. „Este minunat să retrăim, indiferent de vârstă, bucuria Crăciunului de odinioară atunci când era de nelipsit colindulˮ, mărturisește o bunică emoționată, aflată în Piața Unirii pentru a-i asculta pe moșuleți.

„Dacă ați fost cuminți, Isus aduce în sufletele voastre bucuria Nașterii Sale!ˮ, le-a spus colindătorilor pr. Mihai Vătătmănelu, vicar episcopal, mulțumindu-le că, împreună cu doamnele învățătoare, au colindat și în acest an Episcopia Greco-Catolică de Oradea, asigurându-i că frumosul lor colind va ajunge și la PS Virgil Bercea, gazdă a Colindului Moșilor an de an. Din partea Preasfinției Sale, copiii au primit la final bomboane și ciocolată.

„Am dorit, cu atât mai mult în acest an, să începem colindul nostru de aici, din acest loc semnificativ și simbolic, care este Palatul Episcopal. Copiii, nu au privit în sus, pentru a vedea cum edificul este pe jumătate dărâmat în urma celor petrecute în acest an, ci și-au țintit privirea, la unison, spre  sufletele celor care au venit să îi vadăˮ, a declarat pentru Biroul de Presă EGCO, doamna Antonia Nica, director al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.

Din Piața Unirii, cei 357 de moși au ajuns la sediul Digi24 Oradea, Primăria orașului Oradea, continuând în pași de speranță și cântec de bucurie să-i colinde pe toți cei aflați pe strada pietonală Corso, până în fața Magazinului Central „Crișul”.

La final, Colindul Moșilor ajunge și la d-voastră, prin intermediul paginii noastre de Facebook, pe care o puteți accesa acum, aici. Un Crăciun binecuvântat!