„Prin punerea mâinilor Preasfintitului Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, teologul Iulian Palas a fost hirotonit în dimineata zilei de marti, 24 iulie 2018, diacon.

Înconjurat de un sobor de preoti, Preasfintia Sa a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Sfântul si Marele Mucenic Gheorghe” (Biserica Seminarului) în prezenta tinerilor din Eparhie aflati la Oradea cu ocazia „Universitatii de vara”, perioada de pregatire în vederea Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic care va avea loc la Satu Mare.

Candidatul la treapta diaconiei a fost prezentat în fata ierarhului de catre parintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic si de catre parintele Mihai Vatamanelu, vicarul general, dupa care au urmat rugaciunile consacratoare si îmbracarea cu vesmintele specifice treptei: stihar, mânecute si orar.

Parintele diacon Iulian Palas s-a nascut la data de 19 ianuarie 1962 în localitatea Cârta din judetul Harghita. Este absolvent al ASE Bucuresti – Facultatea de Comert din anul 1985 si al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”, Departamentul Oradea, promotia 2018. Ca si economist a desfasurat mai multe activitati în comert, finante, contabilitate, domeniul fiscal în special în mediu privat. Liber profesionist (expert contabil, consultant fiscal, auditor financiar, evaluator) de mai bine de 25 de ani, a desfasurat activitati prin firma proprie sau ca free-lancer. Parintele Iulian este casatorit si are doi copii.