„În Duminica a 6-a dupa Rusalii, la Biserica Greco-Catolica cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Marghita, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate de pr. paroh Lit Demian Gheorghe împreuna cu pr. Cristian Balanean, a avut loc Prima Sfânta Împartasanie Solemna pentru sase copii cu vârste între 8 si 10 ani. Desi fiecare Sfânta Liturghie din duminicile de peste an are un grad mai ridicat de solemnitate, reamintind de Ziua Învierii Domnului, duminica din 8 iulie 2018 a avut, pentru comunitatea greco-catolica din Marghita, ceva din farmecul spiritual special al Marilor Sarbatori ale crestinatatii, reprezentând o veritabila sarbatoare a parohiei.
Credinciosii participanti în numar mare, multi dintre ei membrii si apropiati ai familiilor celor sase copii care s-au întâlnit cu Domnul în Taina Sfintei Euharistii, au fost cuprinsi si ei de emotiile micutilor crestini, atunci când acestia au recitat rugaciunea Crezului si Tatal Nostru, dar mai ales la momentul comuniunii sacramentale. Mai mult ca sigur, în sufletele credinciosilor prezenti au rasunat, mai puternic ca altadata, cuvintele Mântuitorului: „Daca nu va veti întoarce si nu veti deveni asemenea copiilor, nu veti intra în împaratia cerurilor” (Mt 18,3). De altfel, la aceste cuvinte evanghelice pr. paroh Lit Demian Gheorghe – care s-a ocupat timp de câteva saptamâni de catehezele copilasilor si de pregatirea lor pentru acest eveniment special si unic din vietile lor – a facut referire în mod explicit în cadrul predicii, axata pe importanta si centralitatea Sacramentului Euharistiei în viata spirituala a oricarui crestin.
La finalul Sfintei Liturghii, cei sase copii au primit diplome speciale care sa le aduca aminte de acest eveniment personal, precum si câte o carticica de rugaciuni, un rozar si ceva foarte placut vârstei lor, adica … ceva dulce!
Domnul si Sf. Fecioara Maria sa îi aiba în paza, împreuna cu familiile lor! Amin!