„Având acordul Conferintei Episcopilor din România, Provincia "Sfântul Iosif" a Fratilor Minori Conventuali a organizat în perioada 7 mai – 13 iunie 2018 pelerinajul national cu relicvele sfântului Anton de Padova.

Echipa redactionala a revistei "Mesagerul sfântului Anton", facând cunoscut programul pelerinajului, s-a referit si la Scrisoarea catre evrei în care se spune ca: "Oamenii de credinta ai Israelului au marturisit ca sunt straini si calatori pe pamânt, în cautarea unei patrii" (cf. Evr 11,13-14).

La sfârsitul pelerinajului antonian, în care s-a invocat mijlocirea sfântului Anton de Padova pentru familia crestina, noi Fratii Franciscani Conventuali din România, împreuna cu pr. Egidio Canil, delegatul Provinciei de Padova cu organizarea pelerinajelor cu relicvele sfântului Anton în lume, ne exprimam certitudinea ca Sfântul nu s-a simtit nicidecum un strain pe meleagurile noastre, dimpotriva fiind primit pretutindeni cu nespusa caldura si bucurie, s-a simtit ca acasa.

Cu acest prilej, dorim sa adresam un gând de adânca recunostinta tuturor episcopilor din România care au binecuvântat aceasta initiativa, precum si tuturor preotilor, persoanelor consacrate si credinciosilor care, într-un fel sau altul, si-au adus aportul la buna organizare a acestui eveniment de credinta si, mai ales, au participat activ la rugaciunile si celebrarile care au avut loc în comunitatile parohiale si monastice.

La data de 6 iulie 2018, au fost depuse si încredintate spre mijlocire la mormântul Sfântului Anton din bazilica de la Padova toate intentiile adunate cu ocazia pelerinajului din România.

Nutrind speranta ca acest eveniment de credinta a adus roade vrednice de viata vesnica în inimile tuturor credinciosilor si în sânul familiilor crestine, reînnoind recunostinta noastra, va asiguram ca vom continua sa invocam mijlocirea Sfântului asupra tarii noastre, a familiilor si a tuturor cinstitorilor sai, spre slava lui Dumnezeu si mântuirea tuturor si sa va aducem aproape învatatura sa prin intermediul revistei Mesagerul Sfântului Anton.

Pace si bine!

Pr. Teofil Petrisor, Ministru provincial

Pr. Egidio Canil, Delegatul Provinciei de Padova

Echipa redactionala a revistei "Mesagerul sfântului Anton"