„La invitatia Înalt Preasfintitului Fülöp Kocsis, Mitropolit de Debrecen, Preasfintia Sa Virgil Bercea a slujit Sfânta Liturghie în Biserica din Máriapócs, alaturi de Înalt Preasfintia Sa si de Preasfintia Sa Atanáz Orosz, episcop de Miskolc.

Preasfintia Sa Virgil a fost însotit de parintele Olimpiu Todorean, vicarul general al Episcopiei de Oradea si parintele Eduard Roman, administratorul Seminarului Greco-Catolic.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfintia Sa Fülöp Kocsis, a hirotesit un lector. Dupa Sfânta Liturghie soborul de preoti si arhierei au sfintit o noua cladire a complexului Bisericii din Máriapócs, la care au fost prezente oficialitati politice locale si centrale ale Ungariei.

La Máriapócs, exista o icoana facatoare de minuni care a lacrimat, fiind pictata în anul 1675. Icoana o reprezinta pe Fecioara Maria care tine copilul pe bratul stâng, iar cu dreapta arata spre el. În jurul capetelor straluceste aureola, iar în apropierea fetelor, cu litere grecesti sunt urmatoarele prescurtari: MP-OY si IC-XC: Maica lui Dumnezeu si Isus Cristos. Maria este îmbracata cu o rochie purpurie, cu mâna dreapta arata spre Pruncul care are mâna ridicata pentru binecuvântare, în stânga tine o floare asemanatoare cu un crin, iar la gât – lucru destul de neobisnuit – poarta o cruce. În colturile superioare se vad capete de îngeri.