„El s-a constituit ca o alternativa la învatamântul de stat, creând un cadru concurential care are ca rezultat cresterea calitatii actului educational. Aparitia scolii se datoreaza Congregatiei “Don Orione” din Italia, o organizatie de caritate înfiintata în prima parte a secolului trecut de catre preotul romano-catolic Luigi Orione. Desi patronat de o Congregatie catolica, liceul nu este unul confesional, fiind dedicat tuturor elevilor, indiferent de religie, nationalitate sau situatie materiala. Scoala si-a deschis portile în septembrie 1995, pornind cu un efectiv de 32 de elevi repartizati în doua clase de liceu, iar în anul scolar 2017-2018 au început cursurile peste 600 de elevi repartizati pe toate cele patru cicluri de învatamânt (prescolar, primar, gimnazial si liceal). Anul scolar 2018-2019 va debuta la Liceul „Don Orione” din Oradea cu trei grupe de gradinita, câte doua clase pe nivel de ciclu primar si gimnazial, întâmpinând elevii de clasa a IX-a cu doua profiluri: Stiintele naturii (Biologie-Chimie) si Tehnic (Tehnician mecatronist), fiecare specializare având disponibile 28 de locuri.

Cel mai important pentru corpul didactic si nedidactic de la Liceului „Don Orione” este de a fi model pentru scoala româneasca, fapt care îi motiveaza sa ofere: un act educational de calitate; sa contureze un proces de a formare a elevilor în calitatea de OM, dar si de a asigura spatiul si dotarea necesare procesului de învatare eficienta. Un alt principiu urmarit în procesul educativ în liceul nostru este „Tinerii de astazi sunt soarele sau furtuna societatii noastre de mâine”. În functie de cum investim astazi în tineri, ei pot sa fie în viitor forta care ridica sau distruge societatea româneasca, motiv pentru care s-a investit foarte mult în calitatea si seriozitatea procesului de învatamânt.

Baza materiala a Liceului este folosita si în multe activitati extrascolare, care sunt frecventate si de multi copii din oras, care majoritar nu sunt elevi ai liceului. Asemenea activitati sunt: oratoriu, scout (cercetasii), copiii speciali (ajutorarea copiilor cu situatie materiala dificila), formarea voluntarilor, etc. Activitatea oratoriului si a scout-ului este întregita de activitatile Consiliului elevilor si de implicarea directa a Asociatiei parintilor în actiunile scolii. Comunitatea bihoreana cunoaste si numeste adesea aceasta institutie nu neaparat pe nume, cât… Familia „Don Orione”. Înca dinaintea intrarii pe poarta liceului, starea de bine începe sa te cuprinda. Mesajele agatate în copaci de elevi pentru elevi, animalutele prietenoase, culorile calde si primitoare, zâmbetele si creativitatea copiilor ajuta sa gestioneze eficient obstacolele, conflictele si dificultatile care inerent apar. Dorinta de a-i face pe elevi sa iubeasca scoala se vede la orice pas si tindem sa credem ca Liceul „Don Orione” din Oradea merita atentia si sustinerea oricarui binefacator.

logo

Mai multe detalii si informatii pe:

Pagina scolii: http://www.ldo.ro/

Pagina de facebook a scolii: https://www.facebook.com/LDO0radea/

Pagina de facebook a Consiliului elevilor „Don Orione”: https://www.facebook.com/consiliulelevilordonorioneoradea/

Sau pe Str Cazaban nr 49/E, Oradea

Tel: 0359/409.729

Sursa: http://www.bihon.ro