„În prima Duminica din Postul Nasterii Domnului, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a hirotonit diacon în cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii savârsite cu ocazia consacrarii noii Mese a Sfântului Altar la Manastirea Franciscana Maica Domnului, pe tânarul Razvan Iacob Vasile.

Parintele diacon a fost prezentat în fata Preasfintie Sale de catre parintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic si parintele Emil Ghiurca, paroh de Stei. Dupa rugaciunile de hirotonire a urmat învesmântarea cu vesmintele specifice treptei diaconiei, mânecute, stihar si orar.

Parintele diacon Razvan Iacob Vasile s-a nascut la data de 30.01.1983, în Calinesti-Oas, judetul Satu Mare. A facut Liceul în perioada 1997-2001 la Colegiul National Ioan Slavici, cu profilul teologie-filologie, Satu Mare. Urmeaza cursurile Facultatii de Teologie „Alexandru Rusu” în perioada 2002-2006 iar mai apoi cursurile de licenta în cadrul Universitatii din Bucuresti. Obtine o licenta în psihologie la Institutul de Psihologie al Universitatii Pontificale Gregoriana din Roma în perioada 2012-2016.
Parintele diacon este si doctor în Drept Canonic Oriental la Institutul Pontifical Oriental din Roma, la care a obtinut calificativul „Summa cum laude”. Din 13. 07.2014 este casatorit cu Maria Veridana Ghiurca.

Dorim parintelui Razvan haruri si binecuvântari de la Domnul!