„În urma concursului „Contributii salajene la Marea Unire” organizat de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea în parteneriat cu Protopopiatele Greco-Catolice din Salaj, Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Biblioteca Judeteana ”I.S. Badescu” Salaj, primii sase elevii au primit o excursie de o saptamâna la Roma. Însotiti de catre profesori si parintii Nicolae Bodea, protopop al Simleului si Alexandru Fit, preot din Zalau, elevii au participat ieri, la audienta Sfântului Parinte Papa Francisc din Piata Sfântul Petru.

În cadrul audientei, Papa Francisc a vorbit despre cele 10 porunci amintind faptul ca ele nu sunt reguli dure impuse omenirii de un Dumnezeu opresiv, ci de fapt cuvintele date de un tata copiilor sai pentru a-i apara de rau.

La final Pontiful a insistat pe constientizarea faptului ca suntem fii, nu sclavi. „Oamenii îsi dau seama daca un crestin rationeaza ca fiu sau ca sclav. Si noi însine ne amintim daca educatorii nostri s-au îngrijit de noi ca tati si mame, sau daca ne-au impus doar reguli. Poruncile sunt drumul spre libertate, pentru ca sunt cuvântul Tatalui care ne face liberi pe acest drum. Lumea nu are nevoie de legalism, ci de îngrijire. Are nevoie de crestini cu inima de fii. Are nevoie de crestini cu inima de fii: sa nu uitati aceasta.”