Motto: „Omul cel mai fericit este acela care poate pune în legatura sfârsitul cu începutul vietii sale” (J.W. Goethe).

Ultimul sunet de clopotel a fost sarbatorit de elevii claselor a XII-a vineri, 25 mai 2018. Absolventii nostri au decis sa respecte traditia si sa-si invite familiile, pe cei apropiati si pe colegii mai mici în sala festiva a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” pentru a trai, în sânul familiei de la scoala, emotiile acestei marete zile.
Generatia de anul acesta si-a lasat amprenta în istoria liceului prin numarul mare de premii obtinute în cadrul diferitelor competitii scolare si extrascolare, precum si prin premiile câstigate la olimpiadele nationale. Seriozitatea elevilor, implicarea si competitia dintre acestia au reprezentat motorul evolutiei lor. Acum patru ani, erau niste copii. Perioada liceului le-a conturat personalitatea si i-a transformat în niste tineri frumosi.
În discursul ei, doamna director Antonia Nica le-a adresat absolventilor urmatoarele cuvinte: „Momentul acesta are, în însemnatatea sa, o valoare. Este acea clipa pe care atât de multe generatii au serbat-o în felul lor. Voi sunteti unici prin faptul ca absolviti în anul Centenarului Marii Uniri, în anul în care se împlinesc 25 de ani de la reînfiintarea liceului pe bancile caruia ati crescut… Sunteti rodul sacrificiilor stramosesti, imaginea viitorului la care visa Iuliu Maniu, patronul nostru spiritual, atunci când lupta pentru înfaptuirea Marii Uniri. Voi reprezentati seninul prin care zarim ceea ce va fi peste înca 100 de ani în frumoasa noastra tara… Dragii mei absolventi, acesta este momentul vostru. Simtiti-l, traiti-l frumos, imprimati-l adânc în memoria voastra, caci viata va sterge diverse episoade! Sunteti frumosi si buni, sunteti curajosi, inteligenti si descurcareti. Aveti în fata viata, libertatea mult visata, aceea de a face alegeri, de a cauta, de a calatori, de a trai…”
Dirigintii, d-na prof. Mihaela Danciu si d-l prof. Serban Bene, au premiat elevii cu rezultate deosebite, iar d-l prof. Andrei Cristea a oferit diplome de fidelitate elevilor care si-au petrecut cei 12 ani de scoala în cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.
În cadrul festivitatii, au fost premiate si elevele Vanesa-Dayana Sabau si Diana-Luciana Stef, în calitate de sefi de promotie ai generatiei lor, absolvind liceul cu media generala 10. De asemenea abolventii nostri au interpretat cântece potrivite momentului dovedindu-se ca sunt o generatie cât se poate de muzicala.
Cu totii trecem prin momente încarcate de emotie. Unul dintre acestea e momentul absolvirii liceului. Finalul clasei a XII-a ni se întipareste în suflete pentru totdeauna. O astfel de imagine ne-a fost conturata de d-na director care a încercat sa transpuna în prezent ceea ce a trait în calitate de elev absolvent al aceluiasi liceu: „Va marturisesc ca îmi amintesc si acum cum îmi batea inima în aceasta sala acum 16 ani când spuneam un alt discurs. Era momentul meu si al colegilor mei. Îmi amintesc de îndemnurile dascalilor mei de atunci. O parte dintre ei se afla înca aici. Eu ma aflu în fata lor, iar voi în fata noastra… Trecutul, prezentul si viitorul, asadar, se întâlnesc din când în când. Spuneam în acel discurs urmatoarele: «Uitati-va în jur! Acesta este liceul meu; o parte din Biserica, o parte foarte importanta pentru ca este formata din suflete. Si nu orice fel de suflete, ci suflete iubitoare de Cristos. Pot sa afirm aceasta cu certitudine, dupa patru ani petrecuti aici, pe bancile acestei scoli dragi mie, alaturi de toti colegii mari si mici, alaturi de profesori si preoti. Si aceasta a fost familia mea!»”.
Elevii nostri primesc o educatie deosebita. Fiind o scoala cu traditie începând cu anul 1784, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” cultiva frumusetea prin educarea spiritului. Portile sale sunt deschise de copii ce, pe parcursul anilor de studiu, se transforma în tineri credinciosi, bine educati, responsabili, empatici, gata oricând sa ofere sprijin celor din jur.
Absolventii de acum au croit drum bobocilor care le vor lua locul la toamna, la fel cum se întâmpla în fiecare an, au croit drum unei noi generatii în care ne punem toate sperantele.