În Duminica de după Botezul Domnului, părintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preoții, a efectuat prima vizită în acest an în Parohia Cizer, păstorită de către părintele Ioan Grad.

         După citirea Sfintei Evanghelii, părintele vicar a subliniat următoarele:

         „Isus și-ar fi putut începe misiunea la Ierusalim, aproape de Templu, sau măcar în ținuturi marcante ale istoriei. Cristos și-a început însa misiunea, într-un teritoriu de la periferia Israelului, act simbolic care luminează într-un mod cu totul special misiunea Sa. „Nu am venit pentru cei drepți, ci pentru cei păcătoși!”.  Înțelegem atunci, astăzi, insistența Papei Francisc, care ne spune să mergem în periferiile Bisericii și ale existenței. Periferiile Bisericii sunt locurile unde Cristos nu este anunțat, unde nu este așteptat, dar unde totuși trăiesc bărbați și femei care au și ei dreptul la primirea Veștii celei Bune. În ce fel propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu în periferiile Bisericii? Cum vestim Evanghelia în locurile cele mai secularizate sau persoanelor aflate la marginea existenței? Credința este lumină. Ea nu este un salt în gol, este o lumină care ne luminează”.

 

         Credincioșilor din Cizer le-au fost transmise salutul și binecuvântarea alături de urările pentru noul an din partea Preasfințitului Virgil, episcopul greco-catolic de Oradea.

 

Eugen Ivuț