„Papa Francisc acorda indulgenta plenara tuturor celor care participa la a IX-lea Întâlnire Mondiala a Familiilor care se va tine la Dublin, în Irlanda, de la 21 la 26 august 2018. Transmite asta Penitentiaria Apostolica printr-un decret dat luni, 21 mai 2018, în comemorarea liturgica a "Sfintei Fecioare Maria, Maica Bisericii".

Indulgenta plenara – explica documentul, despre care da stire Vatican News – este acordata "în conditiile obisnuite (spovada sacramentala, împartasanie euharistica si rugaciuni dupa intentiile Sfântului Parinte) credinciosilor care, cu sufletul dezlipit de orice pacat", vor participa la vreo functiune în timpul Întâlnirii sau la încheierea sa solemna.

Cei care nu pot participa la eveniment vor putea obtine indulgenta în aceleasi conditii daca, "uniti spiritual cu credinciosii prezenti la Dublin", vor recita în familie Tatal Nostru, Crezul si alte rugaciuni "pentru a invoca de la Milostivirea Divina finalitatile indicate mai sus, îndeosebi când cuvintele pontifului vor fi transmise prin televiziune si prin radio". Decretul adauga ca "se acorda indulgenta partiala credinciosilor ori de câte ori, cu inima caita, în timpul indicat se vor ruga pentru binele familiilor".

Conform datelor furnizate de Dicasterul pentru Laici, Familie si Viata, actualmente sunt circa 22 de mii persoanele înregistrate la Întâlnirea din Dublin, care provin din 103 natiuni, cu un nivel înalt de tineri sub 18 ani (28%). Voluntarii deja în formare sunt 3.500; mii de cereri de rugaciune sunt adunate în timp ce icoana oficiala a Întâlnirii de la Dublin continua sa calatoreasca prin toate diecezele din Irlanda; în sfârsit – afirma dicasterul – sute de comunitati internationale de surori de claustrare au anuntat ca se vor ruga pentru toti participantii la Întâlnire.

Întâlnirea va avea în centru indicatiile din exortatia apostolica post-sinodala a papei Francisc Amoris laetitia. În zilele de vizita, papa Francisc va merge, în dupa-amiaza zilei de 25 august, la Centrul de zi al capucinilor pentru a întâlni saracii primiti acolo zilnic. A anuntat asta directorul si fondatorul centrului, parintele Kevin Crowley. Structura ofera în fiecare zi micul dejun pentru 250-300 de persoane si cina pentru 500-600. În fiecare saptamâna sunt distribuite pachete cu alimente pentru circa 1.400 de nevoiasi.

(Dupa Vatican Insider, 22 mai 2018)

Traducere de pr. Mihai Patrascu
Sursa: http://www.ercis.ro