„«Dragi frati si surori, veti cânta "Te Deum-ul de multumire pentru dragostea si fidelitatea lui Dumnezeu". Acest lucru este foarte frumos: sa-i multumim lui Dumnezeu pentru iubirea si fidelitatea sa. Adesea îi multumim pentru darurile sale, pentru ceea ce ne da, si este un bine. Dar este chiar mai bine sa-i multumim pentru ceea ce este El, pentru ca Dumnezeu este fidel în iubirea sa. Bunatatea lui nu depinde de noi. Indiferent ce facem, Dumnezeu continua sa ne iubeasca cu fidelitate. Aceasta este izvorul încrederii noastre, marea consolare a vietii. Fiti asadar plini de curaj si nu va întristati niciodata. Si când norii problemelor par sa se adune si mai mult deasupra zilele voastre, amintiti-va ca dragostea credincioasa a lui Dumnezeu straluceste mereu, asemenea unui soare care nu apune. Amintiti-va mereu de binele sau, mai puternic decât orice rau, iar dulcea amintire a iubirii lui Dumnezeu va va ajuta în orice suferinta.» Astfel le-a vorbit Sfântul Parinte membrilor miscarii "Drum Neocatecumenal", cu ocazia celei de-a 50-a aniversari de la începutul activitatii acestei miscarii bisericesti la Roma. Întâlnirea s-a desfasurat sâmbata, 5 mai a.c., cu începere de la ora 11, la Tor Vergata, suburbie estica Romei.

Explicând ca misiunea însemna daruirea a ceea ce am primit si îndeplinirea mandatului lui Isus, exprimat în Evanghelia dupa sfântul Matei, capitolul 28 – "Mergeti si faceti discipoli toate popoarele" – pontiful s-a oprit asupra întelesului avut de îndemnul "mergeti".
Papa Francisc: «Mergeti. Misiunea cere plecarea. Dar în viata exista o tentatie puternica de a ramâne, de a nu risca, de a te multumi cu situatia sub control. Este mai usor sa stam acasa, înconjurati de cei care ne iubesc, însa nu este aceasta calea lui Isus. El trimite, spunând: "Mergeti!". Nu foloseste jumatati de masura. Nu autorizeaza calatorii cu pret redus sau rambursate, dar le spune discipolilor sai, tuturor discipolilor sai, un cuvânt: "Mergeti! Mergeti!" Un apel puternic ce rasuna în fiecare coltisor al vietii crestine; o invitatie clara de a pleca mereu, de a fi pelerini în lume, în cautarea fratelui care nu cunoaste înca bucuria iubirii lui Dumnezeu.»

Însa, misiunea presupune mai mult decât plecarea, îndemnul de a merge fiind însotit de îndemnul de a face discipoli:
Papa Francisc: «Isus cel Înviat spune: «Faceti discipoli». Iata care este misiunea. Nu spune: cuceriti, ocupati, ci spune "faceti discipoli", adica împartiti cu ceilalti darul pe care l-ati primit, întâlnirea de iubire care v-a schimbat viata. Esenta misiunii este de a marturisi ca Dumnezeu ne iubeste si ca, împreuna cu El, dragostea adevarata este posibila cu el, acea dragoste care duce la daruirea vietii peste tot, în familie, la locul de munca, fie în calitate de persoane consacrate, fie în calitate de casatoriti. Misiunea este sa redevenim discipoli cu noii discipoli ai lui Isus, redescoperind ca suntem parte dintr-o Biserica discipola. Bineînteles, Biserica este un învatatoare, dar nu poate fi maestra daca mai înainte nu este discipola, dupa cum, pentru a fi mama, trebuie sa fii mai întâi fiica Astfel este Mama noastra: o Biserica umila, fiica a Tatalui si discipola a Învatatorului, fericita sa fie sora umanitatii. Iar aceasta dinamica a uceniciei – ucenicul care face ucenici – este complet diferita de dinamica prozelitismului.»

RV/AM
Sursa:http://ro.radiovaticana.va