„Parohia Greco-Catolica din Badacin a trait momente de sarbatoare, duminica 28 iunie 2009, când cinci copii au facut prima Spovada si l-au primit pentru prima oara în sufletul lor pe Isus Hristos. Sarbatoarea a fost si mai frumoasa prin faptul ca la Sfânta Liturghie a participat si Vicarul foraneu al Silvaniei, parintele Gheorghe Turcas, care prin prezenta si cuvintele adresate copiilor si comunitatii, a facut ca evenimentul sa fie unul special. Cuvintele Evangheliei „Cautati mai întâi împaratia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate celelalte vi se vor adauga voua” (Mt. 6,33), subliniate în mod deosebit de parintele Vicar în cuvântul sau de învatatura, au fost motto-ul care a animat sarbatoarea.
Parinti, bunici, rudenii mai apropiate sau mai îndepartate si simpli credinciosi au fost profund impresionati de momentul primei Sfinte Împartasanii, dar si de momentul în care le-au fost înmânate spre aducere aminte; Sfânta Scriptura, Sfântul Rozar, doua carti despre rugaciunile Tatal Nostru si Bucura-te Marie, medalia miraculoasa a Sfintei Fecioare si diploma, care pusa în rama, le va aminti ca acest moment trebuie repetat ori de câte ori vor simti ca s-au îndepartat de Hristos. Spre încântarea celor prezenti, cei cinci protagonisti au interpretat cântece si poezii, sprijiniti fiind si de tinerii din parohie.
Bucuria copiilor a fost împartasita de toata comunitatea, fiecare dintre cei prezenti a putut sa retraiasca momentul primei întâlniri cu Hristos.