„Dupa tragicul cutremur petrecut în Italia, Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a trimis preotilor din Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea, îndemnul la rugaciune pentru victimele dezastrului si celebrarea Slujbei Parastasului pentru toti cei adormiti.

Parintilor,

Cu totii am ramas muti de durere în fata imaginilor din urma cutremurului din Italia – numarul celor care au murit sub darâmaturi îl aflam de pe la televizor si ne înspaimânta – în plus vedem ca si români de-ai nostri si-au gasit sfârsitul printre acele darâmaturi.

În fata unei astfel de suferinte nu putem decât sa ne plecam genunchii în rugaciune pentru sufletele celor trecuti la Domnul si, în acelasi timp, sa-i însotim cu rugaciunile noastre pe cei care au ramas cu sufletele îndurerate precum si pe cei care au ramas sub cerul liber.

Va rog pe fiecare dintre Sfintiile Voastre ca duminica, 28 august 2016, la Sfânta Liturghie sa îi pomeniti pe toti cei afectati de cutremur iar la sfârsitul Sfintei Liturghii sa celebrati un Parastas pentru sufletele celor trecuti la Domnul în urma acestui cutremur.

Uniti în rugaciune,