„Peste 400 de copii din clasele pregatitoare – IV de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au realizat ieri un impresionant flashmob în Piata Unirii din Oradea. Evenimentul a deschis seria de manifestari dedicate aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, 25 de ani de la (re)înfiintarea Liceului si 20 de ani de functionare în alternativa educationala Step by Step.
Ieri, la ora 14.00, în Piata Unirii Oradea, s-a dat startul manifestarilor organizate de Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, 25 de ani de la (re)înfiintarea Liceului si 20 de ani de functionare în alternativa educationala Step by Step.
Programul a debutat cu un flashmob realizat de elevii din clasele pregatitoare – IV, cei peste 400 de copii implicati creând, din pancarte rosii si albastre, cifrele simbolice: 20, 25 si 100. Pentru acest moment, micutii s-au pregatit timp de trei saptamâni, întregul moment fiind filmat de sus cu o drona.
„Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea sarbatoreste 25 de ani de existenta de la redeschiderea scolii si 20 de ani de functionare în alternativa educationala Step by Step. Ne-am dorit ca, prin activitatile organizate în cadrul Zilelor Scolii, sa marcam acest eveniment aniversar printr-o activitate diferita. Manifestarile continua vineri (azi-n.n.), 4 mai, între orele 10.00-12.00, cu activitati demonstrative Step by Step, în sala festiva a scolii, iar de la ora 17.00, la Teatrul Regina Maria, cu momentul festiv al aniversarii”, ne-a declarat prof. Antonia Nica, directorul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Potrivit interlocutoarei noastre, sâmbata, 5 mai, de la ora 10.00, în sala festiva a scolii, va avea loc un simpozion national cu participare internationala, cu tema „Educatie, spiritualitate, traditie si modernitate prin alternativa educationala Step by Step, în contextul Centenarului Unirii”.

Sursa: https://www.crisana.ro