Sesiunea ordinara de primavara a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica

Blaj, 2-4 mai 2018

În atentia Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, reuniti în sesiune sinodala ordinara la Blaj între 2-4 mai 2018, s-a aflat cauza de beatificare a Episcopilor morti în faima de martiri sub regimul comunist si diferitele initiative ale Eparhiilor în Anul Centenarului Marii Uniri din 1918, precum si alte subiecte pastorale si administrative. A fost salutata cu recunostinta numirea din partea Sfântului Parinte Papa Francisc a Vizitatorului Apostolic pentru credinciosii greco-catolici români din diaspora.

Episcopii au participat în Catedrala Arhiepiscopala Majora „Sfânta Treime” din Blaj la un moment spiritual-cultural prilejuit de Centenarul trecerii la Domnul a poetului George Cosbuc, fiu al Bisericii Greco-Catolice, precum si la conferinta „Contributia Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, la Marea Unire” la sediul Protopopiatului greco-catolic din Alba-Iulia.

Urmatoarea Sesiune sinodala se va desfasura în intervalul 29-31 octombrie 2018 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

În aceste zile de comuniune, întregul Sinod s-a rugat Bunului Dumnezeu pentru binele poporului nostru si al tarii noastre.

Sinodul Episcopilor îi reuneste pe toti Episcopii Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, din România si din afara granitelor tarii, reunindu-se în sesiune ordinara de doua ori pe an, primavara si toamna.

Notar

Pr. Cristian Crisan