„Venit-a Mântuitorul astazi în cetatea Ierusalimului, sa împlineasca Scriptura; si toti au luat în mâini stâlpari de finic si vesmintele si-au asternut înaintea Lui, cunoscând ca El este Dumnezeul nostru; Caruia cânta heruvimii neîncetat: Osana, Celui dintru înaltime, binecuvântat esti Cel ce ai multime de îndurari, îndura-Te spre noi!”

În Duminica Floriilor Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a savârsit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sfântul Nicolae”. Alaturi la Masa Sfântului Altar au slujit, Parintele Ovidiu Duma, parohul Catedralei, Parintele Selejan Constantin si Parintele Emil Bandici.

În cuvântul de învatatura adresat credinciosilor, Preasfintitul Parinte a vorbit despre cele patru strigate ale omului de astazi venind cu întrebarea: „Ce facem astazi, strigam Osana cu bucurie? Sau strigam: Rastigneste-l?”.

La sfârsitul Sfintei Liturghii au fost sfintite ramurile de salcie, iar Preasfintia Sa Virgil a împartit fiecarui credincios în parte acest simbol, ca ei sa-l duca la casele lor cu sufletele pline de bucurie si zicând: „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împaratul lui Israel!”.