„Vineri, 30 martie 2018, la Liceul „Don Orione” a avut loc întâlnirea clerului si membrilor Asociatiilor din Eparhia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea.
În deschiderea Adunarii Eparhiale, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a prezentat clerului Scrisoarea Pastorala la Sarbatoarea Învierii Domnului, multumind preotilor si membrilor Asociatiilor pentru toate activitatile desfasurate în mijlocul poporului lui Dumnezeu.
A urmat apoi prezentarea raportului de activitati pentru anul 2017 si a propunerilor pentru anul 2018 facute de catre parintii vicari. Parintele vicar general al Episcopiei, Mihai Vatamanelu, a prezentat bilantul de venituri si cheltuieli pe anul 2017, bugetul preconizat si aprobat pentru anul 2018.
A fost prezentat si cadrul învatamântului în cadrul Episcopiei de Oradea în scolile si gradinitele greco-catolice: Liceul greco-catolic Iuliu Maniu cu un numar de 980 elevi, Liceul Don Orione: de la gradinita pâna la clasa a XII cu 600 de elevi, Facultatea de Teologie cu un numar de 144 studenti la licenta si masterat, Seminarul Teologic cu un numar de 31 seminaristi si Gradinita Surorilor Preasfintei Inimi din Zalau cu 54 de copii.
Au fost de asemenea amintite si activitatile privind „Anul Centenarului” sarbatorit în acest an, prezenta relicvei cu moastele Sfântului Anton de Padova în Eparhia de Oradea precum si alte evenimente care vor avea loc în anul 2018.