„Seria de conferinte tinute de Parintele Mihály Szentmártoni S.J, continua si în anul 2018. Tema reflexiilor spirituale, propusa de Pr. Szentmártony, pentru studentii Colegiului Pio Romeno, este despre Virtutile Cardinale si teologale. Astfel prima întâlnire s-a desfasurat în Capela Colegiului, în seara zilei de 19 februarie 2018.

În deschidere, rvs. pr. dr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului, i-a multumit pr. Szentmártoni pentru disponibilitatea de a însoti parcursul spiritual al seminaristilor români.

Prima conferinta a pus în centru virtutea sperantei, insistându-se pe caracteristicile acestei virtuti si legatura sa cu perseverenta. Asa cum i-a chemat si pe Apostoli, Isus ne cheama si pe noi “sa venim si vom vedea”.

Virtutea sperantei raspunde aspiratiei catre fericire, care este pusa de Dumnezeu în inima oricarui om; Elanul sperantei ne fereste de egoism si ne calauzeste la fericirea iubirii. (CBC 1818)

***

Parintele Mihály Szentmártoni S.J. este profesor emerit de psihologie si spiritualitate la Institutul de Spiritualitate al Universitatii Pontificale Gregoriana, colaborator si prieten al Colegiului Pio Romeno.

Raimondo-Mario Rupp
Sursa: http://pioromeno.com