„”Fiecare dintre noi, în constiinta sa, înaintea lui Dumnezeu, sa se întrebe: «Ce pot sa fac eu pentru pace?»”: cu aceasta întrebare, papa Francisc a anuntat ca a stabilit ca pe 23 februarie, prima vineri din Postul Mare, sa se marcheze o zi speciala de post si rugaciune pentru pace.

Initiativa a fost anuntata duminica, 4 februarie a.c., la rugaciunea ”Angelus”, si are în vedere în mod deosebit locuitorii din R. D. Congo si Sudanul de Sud. «În fata prelungirii situatiilor de conflict în diferite parti ale lumii – a spus Sfântul Parinte – îi invit pe toti credinciosii la o Zi speciala de post si rugaciune pentru pace pe 23 februarie, vineri din prima saptamâna a Postului Mare. O vom oferi îndeosebi pentru populatiile din R. D. Congo si Sudanul de Sud. Ca si în alte ocazii, îi invit sa se asocieze la aceasta initiativa si pe fratii si surorile necatolici si necrestini prin modalitatile pe care le vor considera oportune, dar sa o facem cu totii împreuna. Tatal nostru ceresc îi asculta mereu pe fiii sai care striga catre El în durere si angoasa, "îi vindeca pe cei cu inima zdrobita si leaga ranile lor" (Ps 147,3).

Adresez din inima un apel pentru ca si noi sa ascultam acest strigat si, fiecare în constiinta sa, înaintea lui Dumnezeu, sa ne întrebam: «Ce pot sa fac eu pentru pace?». Fara îndoiala putem sa ne rugam, dar nu numai atât. Fiecare poate sa spuna în mod concret «NU» violentei atât cât depinde de el sau de ea. Victoriile obtinute prin violenta sunt false victorii, de vreme ce a lucra pentru pace este benefic pentru toti!»
Sursa: http://ro.radiovaticana.va