„Joi, 15 martie 2018, în saptamâna a IV-a a Postului Mare, în parohia Valea lui Mihai, preotii din protopopiatul Ierului au participat la exercitiile spirituale în vederea pregatirii pentru Praznicul Învierii Domnului.
Ziua a început cu celebrarea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, urmata de meditatia pregatita de parintele Mihai Valentin Tegzes, responsabilul cu pastoratia adultilor si familiilor, din cadrul Episcopiei de Oradea.
La baza meditatiei a stat textul din Epistola catre Filipeni 2, 1-11. Esenta vietii crestine este întiparirea chipului lui Hristos în fiintele noastre. Un Hristos, care a asumat natura umana golindu-se pe sine si luând firea sclavului. Viata crestinului, a preotului, un alt Hristos, nu poate sa fie diferita de cea a Învatatorului. De aceea, preotii si comunitatile crestine, care sunt semnul vizibil al lui Hristos prezent în istorie, dau marturie despre Isus printr-o viata de slujire a fratilor. Urmând exemplul Mântuitorului, crestinul este chemat sa arate ca adevarata marire consta în a-ti oferi viata lui Dumnezeu punând în centru relatia cu aproapele.
Meditatia a fost urmata de un moment de împartasire, unde cei prezenti au avut posibilitatea de a-si expune propriile pareri în legatura cu viata de slujire. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapa frateasca.
Multumim lui Dumnezeu pentru acest timp de har petrecut împreuna!