„În data de 3 decembrie 2017, comunitatea greco-catolica din Wiener Neustadt si-a sarbatorit ocrotitorul, pe Sfântul Andrei.
Ca întotdeauna, în data de 1 decembrie s-a serbat Ziua Nationala a României. Un program muzical bogat, diferite luari de cuvânt au creionat jubileul de 100 de ani care se apropie, dar si responsabilitatea acestei generatii de a înfaptui, de a pune în aplicare idealurile Unirii.
Duminica, 3 decembrie, s-a celebrat Sfânta Liturghie în Domul din Wiener Neustadt. La masa Altarului au concelebrat: vicarul general Yuriy Kolasa, preot Vasile Hotico din Dragomiresti, Maramures si preot Ovidiu Ioan Pintea de la parohia Viena II, Kagran. Diaconul Felician Valdu, fiu al comunitatii din Wiener Neustadt a oferit un grad de solemnitate celebrarii. În cadrul Sfintei Liturghii parintele Vasile Hotico a predicat, iar vicarul general a adresat comunitatii cuvântul Cardinalului. Tot atunci, consilierii parohiei au primit decretele pe urmatorii cinci ani. Tenorul Radu Boscu a cântat pricesne si colinzi, iar violonistul Tudor Andrei a interpretat la final colinzi românesti.
Dupa Sfânta Liturghie a urmat o agapa pregatita cu drag de comunitatea noastra.