,,Există o tiranie a lui – trebuie – în viaţa spirituală”

              Joi, 21 ianuarie 2021, au continuat  catehezele on-line pe marginea Epistolei către Filipeni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 3, versetele de la 2 la 7. Părintele Vicar general Mihai Vătămănelu alături de părintele Mihai Tegzeş, responsabilul cu pastoraţia adulţilor şi a familiilor în Eparhia de Oradea,  au desluşit noi înţelesuri ale învăţămintelor transmise creştinilor de către Sfântul Pavel. Preasfinţitul Virgil Bercea i-a onorat pe participanţi cu prezenţa sa.

              În prima parte a catehezei s-au lămurit noţiuni aparent bine cunoscute de către creştini, însă abordate de multe ori simplist, după obiceiuri. Astfel, dacă centrul creştinismului este Cristos, şi nu Legea, secretul este să-L descoperim pe El, altfel, este ca şi cum nu am fi aflat de fapt creştinismul.

              Bucuria creştinului constă în ceea ce Dumnezeu face pentru noi, nu în ceea ce noi facem, fiindcă contează nu  atât actul pe care-l facem, ci spiritul în care facem. De multe ori ispitele vin din intenţii bune (cum ar fi un post exagerat).,,Există o tiranie a lui –trebuie – în viaţa spirituală. La fel, ,,autoafirmarea religioasă este un păcat, o capcană similară cu un fel de senzualitate  religioasă a celor care nu mai păcătuiesc fizic şi se autroconsideră deja la un nive superiorl”.

              Aşadar, pentru a evita ,,egoismul religios” şi pentru a fi siguri că suntem pe Calea cea bună, să nu uităm: ,,când omul caută Binele, tot ceea ce-i ia bucuria, nu vine de la Dumnezeu”.

              Duminică, 24 ianuarie 2021, de la ora 19.30, va urma cateheza despre – Iertare – iar joia viitoare ne vom bucura din nou de prezenţa părintelui Renzo Bonetti, care ne va explica – Fericirile în viaţa soţilor -.

Laura Ologu

Biroul Pastoral

Sunteţi aşteptaţi cu drag:

Link-ul de conectare pentru  întâlnirile Zoom

https://us02web.zoom.us/j/7810039553…

ID de întâlnire: 781 003 9553

Cod de acces: cateheze20