„Sfântul Parinte a acceptat retragerea din fruntea conducerii Consiliului Pastoral al Arhidiecezei de Paris a cardinalului Andre Vingt-Trois si a dispus numirea monseniorului Michel Aupetit, ca nou Arhiepiscop Mitropolitan al Arhidiecezei, care pâna la aceasta data a pastorit dieceza de Nanterre în calitate de episcop.

Mons. Michel Aupetit s-a nascut la data de 23 martie 1951 în Versailles, în dieceza cu acelasi nume. Dupa studiile secundare s-a înscris la Facultatea de Medicina din Créteil, absolvind în anul 1978. A practicat apoi medicina în Colombes, în periferia de nord a Parisului, timp de doisprezece ani. Specializarea si-a desavârsit-o în bioetica medicala, iar practica a exercitat-o la spitalul Henri Mondor din Créteil.

În anul 1990, a intrat în seminar pentru formarea preoteasca, fapt încheiat cu bacalaureatul în teologie. El a fost hirotonit preot la 24 iunie 1995 pentru a sluji în Arhidieceza de Paris.

Dupa hirotonire, a ocupat urmatoarele posturi ministeriale: Paroh la Saint Paul-Saint Louis, capelanul liceelor din Marais: François Couperin, Charlemagne et Saint-Germain, Victor Hugo (1995-2001); preot paroh la Notre-Dame de l'Arche d'Alliance (2001-2006); decan al decanului Pasteur-Vaugirard (2004-2006); vicar general al Parisului si membru al consiliului preotesc (2006-2013).

A fost numit episcop titular de Massita si auxiliar al Parisului la data de 2 februarie 2013 si a fost consacrat în 19 aprilie. La 4 aprilie 2014 a fost transferat la Episcopia de Nanterre.

În cadrul Conferintei Episcopale franceze este presedinte al Consiliului "Familie si Societate". Acesta în prezent este, de asemenea, membru al grupului de lucru "Bioetica".

Traducere: Remus Orian
Sursa:http://www.e-communio.ro