„«Multumesc pentru munca voastra; faceti bine!» Cu aceste cuvinte s-a adresat papa Francisc presedintelui si directorului fundatiei de drept pontifical „Ajutor Bisericii care Sufera”(Aiuto alla Chesa che Soffre), Alfredo Mantovano respectiv Alessandro Monteduro, referindu-se la initiativa din 24 februarie a.c. când, în memoria crestinilor persecutati, monumentul Colosseum din Roma a fost iluminat de rosu.
Conversatia dintre pontif si cei doi reprezentati ai fundatiei Ajutor Bisericii care Sufera a avut loc în cadrul unei emotionante audiente private în contextul careia Sfântul Parinte s-a întâlnit cu sotul Asiei Bibi, împreuna cu fiica lor, si cu o tânara nigeriana, Rebecca, victima a grupari Boko Haram.
În cadrul întâlnirii, Sfântul Parinte a dorit în mod expres sa se roage pentru Asia Bibi si pentru femeile care sunt înca prizoniere ale gruparii Boko Haram. «Marturia Rebecai si cea a Asiei Bibi reprezinta un model pentru o societate care, în zilele noastre, se teme tot mai mult de durere. Sunt doua martire», a spus pontiful dupa ce a ascultat dramatica relatare a violentelor suferite de tânara nigeriana care a adus pe lume un copil, dupa violenta sexuala suferita de la unul dintre temniceri.
Lui Eisham, fetita lui Asia Bibi, femeia crestina pakistaneza aflata în închisoare din 2009, care a fost condamnata la moarte în urma acuzatiei de blasfemie, pontiful i-a spus: «Ma gândesc foarte des la mama ta si ma rog pentru ea». Fetita l-a îmbratisat pe papa Francisc, asa cum i-a cerut mama ei pe care a întâlnit-o înainte de plecarea spre Roma. «Sfinte Parinte», a adaugat sotul Asiei Bibi, «va cer sa va rugati, uniti în Cristos, pentru sotia mea si pentru toti crestinii persecutati.»

Sursa: http://ro.radiovaticana.va