„Precum in fiecare an, cu ocazia sarbatoririi Craciunului, Arhiepiscopul de Milano, cardinalul Dionigi Tettamanzi, a primit vizita a diferitilor capelani ai comunitatilor etnice catolice ce-si traiesc experienta religioasa în teritoriul milanez pentru a-si transmite traditionalele urari de sarbatori.
Cardinalul si-a început discursul exprimându-si enorma afectivitate ce o are pentru toti emigrantii ce traiesc în teritoriul pe care îl pastoreste. Dincolo de a încuraja preotii etnici în grija pastorala pe care trebuie sa o aiba pentru familii si pentru cei neajutorati, cardinalul a subliniat importanta vietii concrete, zilnice, a copiilor si a tinerilor straini alaturi de cei italieni, chemându-i înca o data sa devina adevarati marturisitori a prezentei lui Cristos în mijlocul nostru, al tuturora!
Arhiepiscopul a facut cunoscut sentimentul viu si imensa solidaritate pe care o nutreste fata de tânara comunitate româna catolica de rit bizantin (greco-catolica). Cardinalul de Milano a transmis cele mai sincere urari pentru un Sfânt Craciun, prin intermediul parintelui Robert Popa, întregii Biserici Greco-Catolice românesti, în special Arhiepiscopului Major, Lucian Muresan, si Episcopului de Oradea, Virgil Bercea. Pastorul Milanului, prin cuvintele sale, l-a încurajat pe parintele Robert Popa, capelanul comunitatii greco-catolice românesti din Milano, numind prezenta comunitatii românesti de rit bizantin ca fiind „ADN-ul catolicismului”, subliniind importanta diversitatii intr-o Biserica ce doreste si trebuie sa fie mereu în comuniune.