„Joi dupa-amiaza, papa Francisc a facut o vizita surpriza la Punctul de asistenta sanitara solidara amenajat în Piata Pius al XII-lea, chiar în fata Bazilicii Sfântul Petru. Amenajarea corturilor medicale face parte din initiativele promovate cu prilejul primei Zile Mondiale a Saracilor, organizata de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizari, la initiativa papei Francisc, Zi care se celebreaza duminica, 19 noiembrie.
Timp de o saptamâna, micul spital de campanie din centrul Romei ofera zilnic, între orele 9 si 16, vizite medicale gratuite persoanelor sarace, în special celor fara adapost. Papa Francisc a fost întâmpinat de un grup de nevoiasi care asteptau la rând pentru a fi vizitati si, oprindu-se, a stat de vorba si a glumit cu ei.
Succesiv, pontiful a fost însotit de asistentele medicale de la Crucea Rosie Italiana în vizitarea Punctului de asistenta sanitara solidara, unde a salutat pe fiecare dintre medicii specializati în analize clinice, cardiologie, dermatologie, boli infectioase, ginecologie si andrologie, care îsi ofera serviciile în mod gratuit în cadrul cabinetelor medicale mobile.
De asemenea, pontiful a cunoscut voluntarii din cadrul Confederatiei Operelor de Mizericordie care fac posibila functionarea punctelor de asistenta sanitara solidara. Voluntarii i-au oferit pontifului un ceai cald, asa cum obisnuiesc sa faca cu persoanele pe care le asista, în zilele friguroase ale anului.


RV/AM
Sursa: http://ro.radiovaticana.va