„Fiecare Sarbatoare închinata Sfintei Fecioare Maria are ceva distinct în viata membrilor Reuniunii Mariane, pe lânga cunoasterea mai profunda a unui moment din viata Preacuratei, pe lânga cautarea unei noi modalitati de a fi urmata.
O Sarbatoare mariana ne îmbogateste sufletul, ne îmbogateste viata Reuniunii …
De Buna Vestire, în Catedrala „Sfântul Nicolae”, Preasfintia Sa Virgil Bercea a binecuvântat primirea în Reuniunea Mariana a doamnelor Ille Valeria, Ecaterina-Cornelia Savu si Olimpia Bere. Primirea solemna în Reuniune a fost asteptata si traita cu bucurie si emotie.
Dupa perioada de candidatura, timp în care au fost îndrumate de Parintele spiritual, Traian Dobrata, viitoarele marianiste au reusit sa cunoasca datoriile ce revin celor care doresc sa faca parte din „familia Preacuratei”, spiritualitatea marianista, care va constitui o nota specifica a vietii lor personale si de comunitate.
Intrarea în Reuniunea Mariana din Oradea, la Sarbatoarea Bunei Vestiri, adauga ceva ce ne apartine însa numai noua: reînfiintarea de catre Preasfintia Sa Vasile Hossu, în 1993, a Reuniunii Mariane, dupa anii multi de persecutie a Bisericii noastre. Anul 1993, anul reîntemeierii, a fost acel timp când membrii Reuniunii Mariane, având-o alaturi pe Fecioara Maria, au sprijinit Biserica noastra, „iesita la lumina”, sa mearga înainte, si de atunci o fac mereu.
De la aceasta data, s-a trezit în Eparhie dorinta de a urma exemplul oradean.
Reînfiintarea Reuniunilor Mariane în toata Eparhia este apostolatul sfânt al Preasfintiei Sale Virgil Bercea.
Pentru toate acestea, pe lânga iubirea si cinstirea Preacuratei, pe lânga rugaciune si devotiuni, pe lânga Sfântul Rozar, celor care intra în Reuniune la aceasta Sarbatoare li se cere un devotament si o daruire deosebita Bisericii noastre. Acest lucru îl stiu acum si noile marianiste.
În timpul rânduielii primirii solemne în Reuniunea Mariana, s-au dat fiecarei noi marianiste însemnele Reuniunii: Diploma si Medalia Miraculoasa.
Bucuria acestei Sarbatori a sufletului a fost intens traita, stapânita cu greu, dar fetele îmbujorate si câte o lacrima ascunsa o tradau.
Dupa Sfânta Liturghie, cântecele mariane au încheiat momentul sfânt, când Preacurata a îmbratisat cu iubire pe noile Ei fiice.

Cu blândul Isus , sa ne binecuvânteze Fecioara de Sus!