„Papa Francisc a amintit în cadrul rugaciunii Angelus, celebrata cu ocazia Zilei Tuturor Sfintilor si-a exprimat durerea resimtita în urma atacurilor teroriste petrecute în lume.
Sfântul Parinte a precizat:

„Sunt îndurerat din cauza atacurilor teroriste din aceste ultime zile în Somalia, Afganistan si ieri la New York. Deplorând aceste acte de violenta, ma rog pentru cei raposati, pentru raniti si pentru rudele lor. Sa-i cerem Domnul sa converteasca inimile teroristilor si sa elibereze lumea de ura si de nebunia ucigasa care abuzeaza de numele lui Dumnezeu pentru a semana moarte”.
Iar la sfârsit Sfântul Parinte a încheiat: „Mâine dupa-amiaza voi merge la Cimitirul american din Nettuno si apoi la Fosse Ardeatine: va cer sa ma însotiti cu rugaciunea în aceste doua etape de comemorare si de rugaciune pentru victimele razboiului si ale violentei. Razboaiele nu produc altceva decât cimitire si moarte: iata pentru ce am voit sa dau acest semn într-un moment în care umanitatea noastra pare ca n-a învatat lectia sau ca vrea s-o impuna din nou”.