„În perioada 10-13 octombrie, Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea, a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe Eminenta Sa Francesco Coccopalmerio, Presedintele Dicasterului pentru textele legislative de la Vatican. Eminenta Sa a fost însotit de catre Monseniorul Ioan Pop, apartinator al Episcopiei noastre si responsabilul cu partea orientala în Dicaster.

Eminenta Sa a deschis în dupa masa zile de miercuri Simpozionul International „Scoala Ardeleana” organizat de catre Facultatea de Teologie Greco-Catolica, Seminarul Teologic si Primaria Oradea cu tema: „Educatie si cultura”.
Eminenta Sa Francesco Cardinal Coccopalmerio a vizitat însotit de Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, institutiile de învatamânt aflate sub conducerea Episcopiei Greco-Catolice: Liceul „Iuliu Maniu” si Liceu „Don Orione”, participând si la Sfânta Liturghie de joi, alaturi de elevii claselor Step by Step. Dupa vizita liceelor alaturi de directorii acestora, Eminenta Sa a salutat cu bucurie munca depusa de catre cadrele didactice pentru faurirea unui viitor mai bun, viitor care se bazeaza pe tinerii de astazi.
Au fost de asemenea efectuate si vizite la ierarhii celor doua Biserici: Romano-Catolica si Ortodoxa, unde alaturi de Preasfintiile lor László Böcskei si Sofronie Drincec, unde au fost subliniate convietuirea în buna întelegere între cultele din Oradea si apropierea dintre conducatorii lor.
Alaturi de elevii Liceului „Don Orione”, Eminenta Sa a vizitat groapa de gunoi a orasului, acolo unde locuiesc familii în case improvizate, ducându-le un mesaj de prietenie si de speranta, precum si alimente pentru traiul zilnic.

Vineri în Catedrala „Sfântul Nicolae” a avut loc închiderea în Eparhia noastra a anului jubiliar dedicat celor 100 de ani de la aparitia Maicii Domnului de la Fatima, prin Sfânta Liturghie alaturi de elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.
Comunitatea Fratilor Franciscani din Oradea a primit vizita Cardinalului Coccopalmerio, unde în Biserica Parohiala alaturi de credinciosi s-au rugat împreuna, iar credinciosii au primit salutul si binecuvântarea din partea Sfântului Parinte Papa Francisc.
În ultima zi a vizitei, Eminenta Sa s-a întâlnit cu preotii Protopopiatului Simleu-Silvaniei, pentru un moment de rugaciune si împartasire, iar la Zalau a fost vizitata Gradinita aflata sub conducerea Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus, precum si comunitatea de maici dar si Parohia „Sfânta Familie”.