„În cadrul manifestarilor organizate de Inspectoratrul de Politie Judetean Bihor cu prilejul Saptamânii Prevenirii Criminalitatii, ieri, în Sala Festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din municipiul Oradea, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au desfasurat o activitate informativ-preventiva, parte din campania „Copilarie în siguranta!”.

În activitatile preventive au fost implicati elevii ai claselor V-VIII din cadrul Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, care au interactionat cu politistii pe teme de prevenire a victimizarii acasa, la scoala si pe strada.

Cu aceasta ocazie, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii i-au premiat pe elevii care au fost implicati într-un concurs organizat de politistii de prevenire în cursul lunii mai a.c., context în care peste 40 de elevi de gimnaziu au realizat desene si eseuri pe tema „De ce pleaca copiii de acasa?”. Folosindu-si imaginatia si cunostintele de legislatie, copiii au creat eseuri complexe, prin intermediul carora si-au exprimat viziunea cu privire la motivele care îi determina pe unii copii sa plece, la un moment dat, de acasa, demonstrând astfel ca au acumulat informatiile transmise pe parcursul anului de politistii bihoreni. Elevii implicati în concursul preventiv au fost coordonati de profesorii Has Emilia, Broizan Alina, Baliban Paula si Danciu Mihaela. În acelasi context, politistii le-au oferi copiilor recomandari preventive pentru siguranta acestora, pentru a sti cum sa reactioneze în anumite situatii de risc. De asemenea, tot în cadrul manifestarilor organizate cu ocazia Saptamânii Prevenirii Criminalitatii, în cursul acestei zile, politistii Biroului de Proximitate din cadrul Politiei Municipiului Oradea au fost prezenti cu activitati pe teme de prevenire a delincventei juvenile la urmatoarele institutii de învatamânt din municipiul Oradea: Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncusi”, Scoala Gimnaziala „Avram Iancu”, Liceul German „Friedrich Schiller”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna". Totodata, în intervalul orar 09.00 – 14.00, sub sloganul „Un copil informat, un copil protejat!”, politistii de proximitate si cei de la posturile de politie rurale au desfasurat întâlniri cu elevii, cadrele didactice si parintii în unitati scolare din judet. Tematica prezentata a fost axata pe identificarea situatiilor de risc în care se pot afla copiii, raspunderea penala, consecintele sociale si penale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.
Sursa: https://www.crisana.ro