„Noul vicar general al Eparhiei de Oradea, Pr. Vicar Mihai Vatamanelu s-a aflat în 3 septembrie 2017 în mijlocul credinciosilor de la Biserica Sfântul Nicolae din Sititelec, unde a oficiat Sfânta Liturghie alaturi de pr. Tarciziu si parohii bisericii pr. Romulus si Pr. Bogdan.
Gasindu-ne în duminica a-13- a dupa Rusalii numita „a lucratorilor viei” pericopa evanghelica ne prezinta faptul ca „a fost o data un om care a sadit vie, a îngradit-o de jur împrejur a sadit întrânsa teasc a zidit turn si a dat-o în seama lucratorilor iar el s-a dus departe. Stapânului viei adeseori îi suntem întocmai dusmani ca si lucratorii din Sfânta Evanghelie. Prin cuvintele, gândurile si faptele noastre îl rastignim si noi a doua oara pe Fiul lui Dumnezeu. Dar aceasta o facem spre raul nostru. Vesnicul adevar nu putem sa îl rastignim fiind piatra cea din capul unghiului. Dar neaducând roada vie sufletului nostru nu putem sa nadajduim nici rasplata care se cuvine lucratorilor vrednici. Acesta o vom primi numai atunci când piatra cea din capul unghiului care este învatatura lui Isus o vom pune temelie si în sufletul nostru. Atunci via va aduce roada îmbelsugata iar rasplata lucratorului viei va fi multa în ceruri”.
În încheierea predicii, pr. Vicar General Mihai Vatamanelu le-a multumit celor prezenti pentru ceea ce fac, în calitate de crestini ai bisericii noastre.
Îi multumim si noi Parintelui Vicar pentru acesta zi binecuvântata de a fi în mijlocul nostru, dorindu-i ani multi ca Parinte Vicar general în Eparhia de Oradea.