O seară cu și pentru tineri, a fost sâmbătă seara, 19 ianuarie a.c., la Biserica „Tabor” din Oradea, în cadrul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor 2019, care se desfășoară de la 18 la 27 ianuarie, pe tema „Judecători și căpetenii să judece cu judecată dreaptă” din Cartea Deutoronomului (16, 11-20).  La inițiativă au luat parte peste 100 de tineri aparținând diferitelor comunități creștine din oraș, care au petrecut împreună o seară comunitară cântând, meditând și împărtășind tuturor bucuria de a găsi sensul vieții în mijlocul tuturor preocupărilor pe care orice tânăr le are.

Gazdele au întâmpinat participanții cu mesajul de încredere în unitate fiindcă „scopul nostru al tuturor este acela de a-L căuta și de a-L sluji pe Dumnezeu. Cu siguranță aceasta este o seară în care să ne bucurăm, o seară în care să căutăm binecuvântarea lui Dumnezeu, o seară care ne va duce mai aproape de Isus, fiindcă nu este vorba despre niciunul dintre noi ci despre Cristos”. Tinerii au fost încurajați să fie spontani și să caute în ei talantul pe care Dumnezeu l-a dăruit fiecăruia, aflând astfel chemarea cu care au fost înzestrați.

La inițiativă au luat parte peste 100 de tineri aparținând diferitelor comunități creștine din oraș, care au petrecut împreună o seară comunitară cântând, meditând și împărtășind tuturor bucuria de a găsi sensul vieții în mijlocul tuturor preocupărilor pe care orice tânăr le are.

«Ridica-voi ochii mei spre Ceruri, de unde va veni ajutorul meu» după cum amintesc versurile cântecului interpretat de Ovidiui Lazăr și Alexandru Cristea, din partea departamentului artistic al EGCO. Bucuria credinței, bucuria de a trăi în Cristos, cum a subliniat și pr. Paul Popa responsabil al Biroului pentru Pastorația Copiilor și Tinerilor din cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, sunt cele care îi aduc pe tineri împreună, într-un liant de unitate care transmite lumii întregi speranța.

 

Săptămâna Ecumenică continuă duminică, 20 ianuarie a.c., în Bazilica Romano-Catolică din Oradea [Şirul Canonicilor, nr. 4], unde cele nouă comunitățile creștine participante se întâlnesc de la ora 17.00 pentru a se ruga împreună pentru unitatea creștinilor din lumea întreagă.

Sunteți așteptați cu drag!

Mai multe informații despre această inițiativă, găsiți aici.