„Excelenta Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic în România si Republica Moldova, însotit de catre secretarul Nuntiaturii, parintele Fernando Duarte Barros Reis, s-a aflat în perioada 8-10 septembrie într-o vizita în Episcopia Greco-Catolica de Oradea.

Însotit de catre Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Excelenta Sa Miguel Maury Buendia, a vizitat în ziua de sâmbata, câteva dintre Bisericile, institutiile de învatamânt, centrele sociale aflate sub conducerea Episcopiei Române Unite de Oradea, întâlnindu-se si cu reprezentantii institutiilor locale.

Au fost vizitate Liceele: Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” si Liceul „Don Orione”, Seminarul Teologic Sfintii Trei Ierarhi „Vasile, Grigore si Ioan”, Bisericile: Biserica „Tuturor Sfintilor” din Iosia, Biserica „Sfânta Treime” din Cartierul Nufarul, Manastirea Franciscana „Maica Domnului”, Biserica „Schimbarea la Fata” din Cartierul Velenta, Biserica „Nasterea Maicii Domnului” din Haieu si Biserica din Sântandrei. De asemenea a fost vizitat si Centrul Social „Maria Rossa”, cantina sociala si centrul de zi pentru copii.

Excelenta Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia s-a întâlnit si cu domnul primar al Oradiei, Ilie Bolojan si cu Preasfintitul Parinte Sofronie Drincec, episcopul ortodox de Oradea.

În seara zilei de sâmbata în Catedrala Greco-Catolica „Sfântul Nicolae” a fost celebrata Sfânta Liturghie alaturi de un sobor de preoti. raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de catre tinerii din Parohiile, Oratoriile din oras si Cercetasii Români Uniti. Preasfintia Sa Virgil, a daruit Nuntiului Apostolic o cruce pectorala si o icoana care îl reprezinta pe Isus Cristos, ca si amintire a vizitei în Eparhia de Oradea. La sfârsitul celebrarii a fost împartita credinciosilor binecuvântarea apostolica oferita de catre trimisul special al Sfântului Parinte Papa Francisc în România.

Nuntiul Apostolic în România si Republica Moldova a fost însotit de catre secretarul Nuntiaturii, parintele Fernando Duarte Barros Reis.