„Înalt Preasfintia Sa Agostino Superbo, arhiepiscop emerit de Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo, fost asistent spiritual al Actiunii Catolice Italiene si al Forumului International al Actiunii Catolice, a fost invitat la Oradea de catre Parintele Rector Anton-Vasile Cioba. Înalt Preasfintia Sa Superbo si reprezentantii Actiunii Catolice din Spania, Parintele Manolo Verdu si Miguel Ruiz, s-au întâlnit cu tinerii din Oradea în seara zilei de 26 mai, în Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi”.
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, l-a primit cu multa bucurie pe Înaltul ierarh Agostino Superbo si pe reprezentantii Actiunii Catolice din Spania, subliniind în cuvântul de bun venit ideile importante ale Constitutiei Pastorale a Conciliului Vatican II – Gaudium et spes, anume: demnitatea persoanei umane si misiunea Bisericii în lumea contemporana.
În cuvântul adresat tinerilor din Oradea, Excelenta Sa Agostino Superbo, a subliniat „importanta de a fi martori credibili ai învierii lui Hristos acolo unde ne aflam. Sa fim ziditori ai credintei celorlalti cu rabdare si milostivire ca facând astfel sa prezentam în lume în mod concret Chipul Milostiv al Tatalui”.
Parintele Manolo Verdu, asistentul spiritual al Actiunii Catolice din Spania, a sublinat în discursul pe care l-a adresat tinerilor oradeni importanta experientei personale a întâlnirii cu Isus cel Înviat, în acest sens adresând tinerilor întrebarea – când au avut ultima oara o experienta personala a întâlnirii cu Isus. Întâlnindu-l pe Isus înlaturam singuratatea si ne umplem fiinta cu bogatiile sale!
Multumim lui Dumnezeu pentru aceste daruri pe care ni le-a oferit din bogatia milostivirii sale!