„Sâmbata, 19 august 2017, în incinta Seminarului Teologic de la Oradea, s-a desfasurat întâlnirea studentilor care au absolvit Facultatea de Teologie în anul 2007. Pe atunci, Departamentul de la Oradea al acestei Facultati avea trei sectii: Teologie Pastorala (pentru viitorii preoti) si cele doua duble specializari (pentru laici) Istorie-Teologie si Filosofie-Teologie. Întâlnirea s-a adresat tuturor, deopotriva, având în vedere îndeosebi ca nu toti fostii seminaristi au fost hirotoniti. Grupul de absolventi nu a fost prezent în întregime: unii colegi se afla departe, gasindu-si rostul prin tari straine.
Ziua a început cu oficierea Sf. Liturghii în capela Seminarului, prezidata de catre pr. Razvan Remes, avându-i concelebranti pe rectorul generatiei, pr. Cristian Sabau, si pe restul colegilor preoti: pr. Gabriel Borzos, pr. Mihai Simonca, pr. Sorin Rosca. A fost ridicat un Parastas pentru odihna pr. Coriolan Buzasiu, spiritualul nostru si a pr. Tudor Tegzes, colegul nostru.
Dupa un prim moment de discutii în jurul unei cesti de cafea, a urmat în Aula Magna împartasirea vietilor noastre si a realizarilor din acesti ultimi 10 ani. Apoi un prânz binecuvântat, bucurându-ne de prezenta domnilor profesori pr. Horica Ovidiu Pop si dr. Blaga Mihoc.
Este un adevarat privilegiu sa-ti privesti colegii, atât de frumosi, atât de bogati, cu atâtea bagaje pe care, atunci când ne luasem “ramas bun”, probabil nu le aveau înca, sau eu – în tineretea mea – nu reuseam sa le recunosc. O întâlnire… o reîntâlnire, dupa 10 ani, care parca nu avea nimic a face cu trecerea timpului. Mai ca puteam atinge, cu mâna, adevarata valenta a timpului… Totul avea o logica, o alta logica… o rânduiala a unui timp buimac si blocat pe loc, odata cu mine… ascultându-i cu atâta drag, contemplându-le atent chipurile, admirându-le cu emotie copilasii…, urmarind, dincolo de vorbe, urmele anilor lasate-n sufletul lor si al persoanelor dragi care îi însoteau…
Împreuna au reusit, oarecum, sa-L opreasca pe Domnul pentru o clipa… pentru a-I putea recontura un murmur de recunostinta: pentru frumusetea unor vocatii, pentru copiii care-i tinem în brate, pentru sotiile si oamenii minunati pe care-i purtam în inimi!
Pentru toate, îi multumim Bunului Dumnezeu,