„La Editura Primus din Oradea aparut recent volumul intitulat „Portrete” care o are ca si autoare pe doamna profesoara Otilia Balas.

Volumul „Portrete” ofera un florilegiu de portrete care, deja, au fost publicate, în eter, pe site-ul Episcopiei de Oradea. În cuvântul de prezentare al cartii, Preasfintia Sa Virgil precizeaza: „Cartea pe care tocmai o deschideti ne prezinta o serie de „portrete” ale unor personalitati marcante ale Bisericii Greco-Catolice, fii ai acestei Biserici devotati si daruiti nu doar institutiei ci devotati tarii si neamului. Sunt nume cunoscute care au ars pe „un altar” convinsi fiind ca prin viata lor pot contribui la stabilizarea si împamântenirea binelui comun. Au fost si sunt si astazi persoane devotate unui crez si care au stiut mereu sa-si înmulteasca „talantii” primiti de la Domnul spre folosul aproapelui, spre folosul societatii”.

Felicitam pe aceasta cale pe doamna profesoara Otilia Balas pentru munca neobosita daruita Bisericii Greco-Catolice, care prin articolele domniei sale nu face altceva decât sa ne aduca aminte de înaintasii nostri iar astfel noi sa le putem urma credinta.