„În seara zilei de miercuri, 16 august 2017, a fost savârsita Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la Habic cu ocazia împlinirii a opt ani de preotie a parintelui Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic din Oradea si a parintelui Anton Rus, spiritualul Seminarului. Sfânta Liturghie a fost celebrata în casa parinteasca a Preasfintiei Sale Virgil, de parintele Anton Cioba si parintele Anton Rus, la care au participat familia, prietenii si credinciosi din Habic.

Pr. Anton Vasile CIOBA s-a nascut în data de 3 ianuarie 1986 si este originar din Habic, jud. Mures.
A urmat studiile liceale la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea în perioada 2000 – 2004. S-a format apoi în Seminarul “Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, fiind student al Departamentului din Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj Napoca, în perioada 2004 – 2008. Aici a obtinut licenta în Teologie prin sustinerea lucrarii cu tema: “Iconografia bizantina: fundament si teologie”.
În anul 2008 pleaca la Roma pentru a-si desavârsi studiile teologice la Universitatea Pontificala Saleziana, unde, în anul 2009, obtine licenta înEducatie Religioasa la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, prin sustinerea lucrarii cu titlul: “Icoana bizantina: instrument catehetic al Bisericii Greco-Catolice din România”.
A fost hirotonit preot celibatar în data de 16 august 2009. În anul 2010 a urmat un curs intensiv cu titlul: “Exorcism si Rugaciune de eliberare” la Institutul Sacerdos, al Ateneului Pontifical “Regina Apostolorum” din Roma, iar în anul 2012 obtine Masteratul în Pastoratia Tineretului si Catehetica, la Facultatea de Teologie a Universitatii Pontificale Saleziene, pentru sustinerea lucrarii cu titlul: “Satanismul: provocare pentru pastoratia tineretului”.
În perioada studiilor la Roma, Pr. Anton a fost alumn al Colegiului Pontifical “Pio Romeno”. A urmat apoi un an de practica pastorala ca viceparoh al Catedralei din Cuneo, Italia dupa care s-a întors în România, la Oradea, unde a fost director spiritual la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, asistent spiritual al Asociatiei Tinerilor Români Uniti (ASTRU) Oradea, asistent spiritual al sectorului tineri din Actiunea Catolica din România si responsabil al Biroului Eparhial de presa.
Este rector al Seminarului Sfintii Trei Ierarhi "Vasile, Grigore si Ioan" Oradea din data de 6 august 2014.

Parintele Anton Rus s-a nascut la data de 6 octombrie 1943.

În anul 1975 a obtinut licenta în stiinte economice la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Între anii 2006-2009 urmeaza cursurile Facultatii de Teologie Greco-Catolica, departamentul din Oradea, obtinând licenta în Teologie cu lucrarea "Tema Rascumpararii în Soteriologie".

Între anii 2009-2011, în cadrul aceleiasi facultati urmeaza cursurile de master, pe care le finalizeaza cu tema: "Mesianism si soteriologie în lumea contemporana".

Este hirotonit diacon la data de 20 iulie 2009 si apoi preot la data de 16 august 2009 de catre Ps. Virgil Bercea, episcop de Oradea.

Este preot celibatar.

Începand cu luna octombrie 2009 este numit Director Spiritual al Seminarului din Oradea.