„Urmând programul prestabilit de Episcopia Greco-Catolica Oradea cu ocazia aniversarii centenarului aparitiilor Sfintei Fecioare de la Fatima, statuia peregrina a ajuns si în protopopiatul nostru în ziua de 1 iulie, ramânând la biserica greco-catolica din Marghita pâna duminica seara, 2 iulie.
Cu aceasta ocazie a fost organizat un program spiritual amplu la care au participat preotii greco-catolici din protopopiat impreuna cu credinciosii lor, dar si credinciosi ai altor biserici crestine.
La sosirea statuii Sfintei Fecioare în jurul orei 17:30 a avut loc rugaciunea de întâmpinare rostita de parintele vicar cu preotii si protopop de Marghita Antoniu Chifor, dupa care toti credinciosii prezenti impreuna cu preotii în numar de peste 300 au particupat la o procesiune, cu statuia Fecioarei, pe artera principala a orasului Marghita intonând imnuri si cantece mariane. Dupa reîntoarcere la biserica parintele paroh Gheorghe Lit-Demian a condus rugaciunea de consfintire la Sfânta Fecioara, fiind succedat de pr. Cristian Balanean care a dat citire mesajului Preasfintiei Sale Virgil Bercea si de pr. Alin Papit care a prezentat istoricul aparitiilor de la Fatima. În continuare a urmat un program sustinut de tinerii din protopopiat sub îndrumarea ipodiaconului Timos Bogdanel, dupa care s-a celebrat Sf. Liturghie aceasta fiind precedata de o priveghere penitentiala.
Programul de sâmbata seara s-a încheiat cu Rozarul de marire, iar pe tot parcursul serii sute de credinciosi s-au recules si s-au rugat în fata statuii.
Duminica dimineata la Sfânta Liturghie biserica din Marghita a devenit din nou neîncapatoare, ea ramânând deschisa pâna în jurul orei 19:30 când statuia a fost dusa la Oradea. În cursul dupa- amiezii de duminica a avut loc Binecuvântare Euharistica cu adoratie în tacere în fata Preasfântului Sacrament, urmat si de alte devotiuni mariane.
De buna organizare a acestui eveniment s-au ocupat parintele protopop Antoniu Chifor si în mod special parintele paroh Lit-Demian Gheorghe, ajutati de membrii din senatul parohiei, de Reuniunea Mariana si preotii din protopopiat.
Îi multumim lui Dumnezeu si Sfintei Fecioare ca ne-a binecuvântat pe noi, pe toti si întreg orasul.
[justify]Presedinta Reuniunii Mariane,[/justify]