„„Aceasta statuie este o reprezentare tridimensionala a marimii naturale a Omului din Giulgiu, realizata pe masuratorile milimetrice de pe Giulgiul în care a fost înfasurat trupul lui Cristos dupa rastignire”, explica Giulio Fanti, profesor de Masuri mecanice si termice la Universitatea din Padova si studios al relicvei. Pe baza masuratorilor a fost posibila realizarea unui „mulaj” care, potrivit profesorului, prezinta trasaturile reale ale lui Cristos rastignit.

„Prin urmare, consideram ca avem în sfârsit o imagine exacta a ceea ce a fost Isus pe acest pamânt. De acum înainte, nu va mai fi posibila o reprezentare a Sa, fara a se tine cont de aceasta lucrare”. Profesorul a adaugat: „Potrivit studiilor noastre, Isus a fost un om de o frumusete extraordinara. Avea o înaltime de 1,80 metri, în timp ce înaltimea medie a timpului era de aproximativ 1,65 metri. De asemenea, avea o expresie regala si maiestuoasa”.

Prin intermediul studiului si a proiectiei tridimensionale a figurii, s-a putut face si o numaratoare a ranilor de pe trupul Omului din Giulgiu: „Pe Giulgiu – continua profesorul – au putut fi numarate 370 de rani cauzate de flageluri, fara a le lua în considerare pe cele laterale. Mai mult decât atât, prin reconstructia tridimensionala am ajuns la concluzia ca în momentul mortii, Omul din Giulgiu s-a prabusit spre dreapta din cauza dislocarii umarului drept”.

Traducere: Liviu Ursu
Sursa:http://www.e-communio.ro