„În zilele de 5 si 6 mai 2016, s-a reunit la Oradea Adunarea Generala a A.G.R.U. national. Lucrarile s-au desfasurat la Manastirea Franciscana „Maica Domnului” din Oradea, participând delegati din cele sase Eparhii ale Bisericii Române Unite.
Temele Adunarii generale din acest an au fost: „Urgenta evanghelizarii în Biserica în lumina Exortatiei apostolice Evangelii gaudium, a Sfântului Parinte Francisc” si „Greco-catolicul Iosif Vulcan – poarta prin care intra în literatura româna Eminescu”, iar mottoul ales: „Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele” (Marcu, 9, 24).
În dupa-amiaza zilei de vineri s-a desfasurat programul de formare pe temele enuntate, sustinut de asistentul spiritual al AGRU Oradea, pr. M. Tegzes si de presedintele Dr. Ioan F. Pop. La momentul de formare au fost de fata si reprezentanti ai asociatiilor de tip AC locale (ASTRU si AGRU, Reuniunea Mariana, tertiari, familii).
Ziua de sâmbata a fost rezervata discutiilor între membrii asociatiei, precedate de celebrarea sfintei Liturghii frumos îngrijita de comunitatea de laici din parohia manastirii.
Ordinea de zi, propusa de presedintele Calin Diaconu, a cuprins trei puncte:
1. Relatia AGRU cu ACRO;
2. Evaluarea si autoevaluarea asociatiilor eparhiale;
3. Calendarul asociativ – pregatirea festivitatilor la Centenarul Unirii pentru anul 2018.
În deschiderea lucrarilor, Presedintele national a oferit fiecarui AGRU eparhial o cruce în amintirea întâlnirii Federatiei Internationale a Actiunii Catolice cu Sfântul Parinte, la 27 aprilie a.c. Apoi a luat cuvântul Cristina Purice (AGRU Lugoj) în calitate de vice-presedinta a ACRO si a dat citire mesajului Presedintei ACRO, Anca Frona, catre Adunarea Generala a AGRU. Cu o interventie importanta asupra modului de functionare al ACRO cât si asupra asteptarilor si modalitatilor de integrare a calendarelor celor doua asociatii a contribuit Oana Tuduce.
Dupa prânz, asociatia gazda a organizat o vizita la Muzeul Iosif Vulcan, precum si la Catedrala Sfântul Nicolae.
Urmatoarea întâlnire a Consiliului Director al AGRU se va desfasura în zilele de 20-21 octombrie 2017, în Eparhia de Lugoj.

Irina Marginean,

Secretar al AGRU Cluj

Presedinte AGRU national