„În timpul liturghiei celebrate sâmbata, 22 aprilie, în Biserica Collegiata di Santa Maria in Valle di Monte San Giovanni Campano (din Frosinone), în deschiderea sarbatorii Sfintei Fecioare Ajutatoare, Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, a lansat o invitatie la rugaciune pentru urmatoarea calatorie apostolica a Papei Francisc în Egipt.
„O calatorie apostolica – a mentionat prefectul – în care vor avea loc întâlnirile importante si asteptate, la care voi avea bucuria sa particip, cu comunitatea catolica, cu cea copta ortodoxa – împreuna cu Sanctitatea Sa Papa Tawadros – si cu fratii de religie musulmana, în special cu Seicul Al-Ahzar”.
Cardinalul Sandri i-a amintit si pe „fiii si fiicele Orientului crestin, care, împreuna cu alti credinciosi si frati, sufera si patimesc, din cauza razboaielor, violentelor, persecutiilor si saraciei, de care lumea pare sa uite mereu, în special în Siria, în Irak, în Ucraina, în Etiopia, în Eritrea si în toate tarile din care provin multi dintre refugiati în Europa noastra obosita si batrâna, asa cum a afirmat si Papa Francisc”. În cadrul predicii, cardinalul a mentionat si centenarul aparitiilor Fecioarei Maria la Fatima, unde Suveranul Pontif va fi pe 13 mai. Dupa liturghie, cardinalul a asistat la ritualul „coborârii” Fecioarei din nisa de deasupra altarului în cea de procesiune, care era în perimetrul prezbiteriului, si a dat binecuvântarea.